Снимка7 БулфотоХристо Иванов призова Йорданка Фандъкова да си подаде оставката. Съпредседателят

...
Снимка7 БулфотоХристо Иванов призова Йорданка Фандъкова да си подаде оставката. Съпредседателят
Коментари Харесай

Христо Иванов призова Фандъкова да си подаде оставката

Снимка7 Булфото

Христо Иванов прикани Йорданка Фандъкова да си подаде оставката. Съпредседателят на „ Демократична България “ поиска отдръпването на столичния кмет поради следващите проблеми с приема в детските градини.

„ Отново хиляди български фамилии са направени на маймуни и ние сме си платили за това. Станало е с парите от нашите налози. Отново вместо да получат услуга и облекчение, получават оскърбление. Това е ръководството на ГЕРБ, с което се пробват да се популяризират и върнат на власт “, разяснява Иванов.
„ Подавайте си оставката и си отивайте, тъй като това е безспорна срамотия! “, разгласи той.
И тази година приемът на деца беше белязан от редица проблеми. Първо се наложи електронната система да бъде отваряна наново, тъй като се оказа, че основна отметка е сложена на недостъпно място. Така над 4 000 родители не са могли да си попълнят пълноценно заявките. Същевременно след първото класиране към 10 000 деца останаха без места в градини и ясли - проблем, който към този момент е продължителен.
„ Най-важната тематика – децата. Най-голямата рецесия – демографската. Милиарди се изливат под дърво и камък – в „ Автомагистрали “, кръговете на Доган през ББР, под дърво и камък. Но няма пари, няма прогнози, няма работа за българските деца, както виждаме по образеца на София “, сподели Иванов.
„ Това е безспорна срамотия, г-жо Фандъкова. Бойко Борисов ви вика в зайчарника да му показвате на телефона по какъв начин стават билетчетата. Смятате да кандидатствате за ръководещи на тези избори с тематиката за дигитализацията. Ето това ви е работата “, съобщи още той.
Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ посочи, че Столичната община се е провалила в планирането за броя на децата, които биха кандидатствали за банкет в ясли и градини.
„ Общината няма прогноза за броя на младежите, които ще живеят в столицата и броя на децата, които ще се родят. Няма съответна оценка, въз основата на която да се, реши какви ще са потребностите “, съобщи Мирчев. “Вечното опрощение е, че толкоз доста сме създали и сме построили, само че в резултата детските градини като условен дял са по-малко и за все по-малко деца, тъй като общината не може да си направи добре сметката. “, разяснява още той.
Той напомни, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов през 2009 година, тогава кмет на София, даде обещание до две години казусът с детските градини да е решен. Година по-рано тогавашният зам.-кмет Йорданка Фандъкова подаде оставка поради кавги с приема. Проблемът продължава да е настоящ 12 години по-късно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР